Bok ljudi!

Dobrodošli u moj 'nemiran' svijet!

Moje ime je PETRA… ili Nemirna djevojka (RESTLESS GIRL). Veliki sam sanjar, pustolov nemirnog duha i još nemirnijih nogu, kavopija, ovisnik o čokoladi i zaljubljenik u putovanja i fotografiju!

2013-te sam dala otkaz i ostavila iza sebe siguran uredski posao (od 9 do 5) i krenula na putovanje koje traje i dan danas. Putovanje u kojem prije svega nastojim slijediti svoje srce i živjeti svoje snove. As all dreamers do.

70-tak proputovanih zemalja kasnije, ili ti danas, totalni sam luđak za putovanjima, fotografijom i svime što iskače iz dosadne svakodnevnice. Opasno sam zaljubljena u svijet, posebno u ljude koje sam upoznala lutajući ovom našom šarenom loptom.

My life is shaped by the urgent need to wander and observe, and my camera is my passport.
Steve McCurry

Before travels

O meni prije života solo putnice

Nakon što sam diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, pronašla sam posao u struci, u financijskom sektoru jedne osiguravajuće kuće. Imala sam ooodličnu plaću, super direktora i vrlo obećavajuću karijeru, ukratko, posao s kojim bi bila zadovoljna većina ljudi, posebno u Lijepoj Našoj. No, ja sam s vremenom, bila sve nesretnija svojim odabirom. Znala sam da to nije moj put, nisam se dugoročno vidjela zatvorena u uredu po 12 sati dnevno, okružena papirima i stvarima koje me nisu ispunjavale. Sanjala sam daleke krajeve, nepoznate ljude, tropske plaže i vidikovce koji oduzimaju dah.

Nakon 5 godina takvog života, rekla sam ‘dosta’, neću čekati odgovore na sva pitanja ‘što i kako dalje’, dala sam otkaz i odlučila živjeti svoje snove. Bez ikakvog ‘travel iskustva i znanja’ uzela sam backpack i krenula na svoje prvo daleko putovanje, u JI Aziju. Ostalo je povijest!

Naravno da nije lako kao kada sam svaki mjesec imala sigurnu plaću i krov nad glavom, no to mi nije više bitno! Nakon 5 godina lutanja po svijetu i s toliko nevjerojatnih utakmica u nogama, osjećam se slobodnije i sretnije nego ikad!

So many people live within unhappy circumstances and yet will not take the initiative to change their situation because they are conditioned to a life of security, conformity, and conservatism, all of which may appear to give one peace of mind, but in reality nothing is more dangerous to the adventurous spirit within a man than a secure future. The very basic core of a man’s living spirit is his passion for adventure. The joy of life comes from our encounters with new experiences, and hence there is no greater joy than to have an endlessly changing horizon, for each day to have a new and different sun.
Jon Krakauer, Into the Wild

Restless girl

O blogu i to

Na ‘travel & photography blogu’ Restless girl možete pratiti moje avanture po svijetu. Od putopisa do inspirativnih priča i fotografija nastojim s vama podijeliti sve svoje zgode i nezgode s putovanja.
Također na blogu možete pročitati i moje savjete, spoznaje i iskustva nakon više od 5 godina putovanja po svijetu. Od organizacije i planiranja samostalnih do jeftinih putovanja, volontiranja, e-book vodiča za pojedine destinacije te još mnogo drugih korisnih informacija vezanih uz putovanja i fotografiju.

Nadam se da će vas moje priče i fotografije iz svih dijelova svijeta barem malo inspirirati da se pokrenete i otputujete nekamo kao i da slijedite svoje snove, kakvi god oni bili!
error: Content is protected !!